17 Travanj 2013
Kategorija
Press Info
Komentari: 0

Podatkovni centar Križ uručena nagrada “Ključna razlika”

Dana 17. travnja 2013. godine, tvrtki Podatkovni centar Križ je uručena nagrada „ključnarazlika“. Nagrada „ključnarazlika“ dodjeljuje se drugu godinu zaredom i ima za cilj prepoznati, istaknuti i nagraditi poslodavce s pozitivnim praksama u uključivanju različitih skupina u svoj radni kolektiv te poslodavce usmjerene na postizanje raznolikosti ljudskih potencijala, bilo da se radi o konkretnom projektu ili procesu zapošljavanja, bilo da se promatra općenito. Nagrada, koja se ove godine dodjeljuje uz pokroviteljstvo Ministarstva rada i mirovinskog sustava, odnosi se na poticanje i uključivanje raznolikosti ljudskih potencijala u različitim kategorijama. Nagradu dodjeljuje Institut za razvoj tržišta rada (http://www.kljucnarazlika.hr/) kao dio MojPosao grupe, a za iznimne doprinose u razvoju ljudskih potencijala u tvrtkama. Nagradu i sam Institut podupire citav niz drzavnih i nevladinih institucija poput Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured Vlade RH za ljudska prava i prava manjina, Ured pučkog pravobranitelja RH, CESI, UNDP, HUP itd.

Podatkovni centar Križ je nagradu dobio u kategoriji „opca ravnopravnost“. A nagrade u ostalim kategorijama su osvojili:

  • Coca Cola Hrvatska za „ravnopravnost spolova“
  • Allianz Zagreb za „dobnu ravnopravnost“
  • Socijalna zadruga Humana Nova za „ranopravnost osoba s invaliditetom“

Na prigodnoj svecanosti nagrade je dodijelio nadlezni ministar Mirando Mrsic, a potom je održan prigodan okrugli stol pred 50-ak sudionika svečanosti na temu daljnjeg unapređenja odnosa prema zaposlenicima, razvoja koncepta prihvaćanja ravnopravnosti i očekivanjima u skladu s nadolazećim ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju.