• Podatkovni centar Križ će uvijek intenzivno raditi na uključenju u sveopće potrebe zajednice u kojoj posluje i djeluje. U tom smislu, tvrtka je razvila strateški plan sponzorstava i donacija te plana aktivnosti kako pomoći zajednicama u kojima tvrtka posluje. Budući da se podatkovni centri nalaze na lokacijama Jastrebarsko i Križ, tvrtka je ostvarila i provodi intenzivne kontakte sa svim aspektima zajednice u oba grada.

    U tom smislu, pokrenuta je inicijativa za aktivnije uključenje u rad šireg područja Jastrebarskog:
    • Podatkovni centar Križ pokušava pomoći  udruzi IDEM da osigura osnivanje kabineta za senzornu motoriku za područje Jastrebarskog. Udruga IDEM je osnovana 1994. godine s ciljem pružanja podrške djeci s poteškoćama kako bi se lakše uključili u svoju zajednicu, redovne vrtiće i škole i tako živjeli život dostojan svakog djeteta. Riječ je o nevladinoj udruzi u kojoj većina članova volonterski pomaže djeci korisnicima rada udruge. Osnivanje kabineta za senzornu motoriku je važno iz razloga jer djeca s područja grada Jastrebarskog trenutno moraju putovati u Zagreb radi iste usluge.
    • Podatkovni centar Križ  je ostvario kontakt s DVD društvom u Čabdinu koji sljedeće, 2013., godine proslavljaju 120 godina postojanja DVD-a
  • Ovime pomoć lokalnoj zajednici nije zatvorena i PCK kao tvrtka koja razmišlja o socijalnoj odgovornosti želi pozvati sve institucije koje misle da im mi kao tvrtka možemo pomoći da nam se jave kako bi u suradnji s nadležnim osobama unutar tvrtke razgovarali o modelima potencijalne suradnje.